Tri Fysio ☏ 0599-582235

Voor een snelle en accurate behandeling met of zonder verwijzing

Geriatriefysiotherapie

Wat is geriatriefysiotherapie?

Helaas gaan bij het ouder worden bepaalde lichaamsfuncties achteruit en wordt bewegen moeilijker. U komt misschien minder goed omhoog uit een stoel, u loopt minder goed en bent onzeker en bang om te vallen… Dit zijn problemen waarbij de geriatriefysiotherapeut u kan helpen, want om zoveel mogelijk uw kracht en conditie te behouden is het belangrijk om in beweging te blijven.

Daarnaast is de geriatriefysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen, zoals de gevolgen van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een heupfractuur. De geriatriefysiotherapeut zorgt voor een passend behandelprogramma met als doel het verbeteren van uw lichamelijk functioneren, afgestemd op uw mogelijkheden en toepasbaar binnen het dagelijks functioneren in uw eigen woonomgeving.

Wat doet de geriatriefysiotherapeut?

De therapie kan zowel in de praktijk als aan huis plaatsvinden, afhankelijk van uw mogelijkheden en hulpvraag. Bij uw eerste afspraak worden de klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken, waarna er in overleg met u een behandelplan wordt opgesteld. Dit programma kan bestaan uit kracht-, conditie- en balanstraining of het oefenen van moeilijke situaties en vaardigheden. Daarnaast geeft hij/zij ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners (zoals de ergotherapeut, logopedist en diëtist) en/of mantelzorgers.

Krijg ik de behandelingen vergoed?

Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie worden de behandelingen vergoed, het aantal keer is per verzekering verschillend en kunt u terugvinden in uw verzekeringspolis.

In sommige gevallen valt de indicatie onder chronische fysiotherapie en dan worden de behandelingen vanaf de 21ste keer vergoed vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen gaan uit de aanvullende verzekering (afhankelijk of u deze hebt en voor hoeveel keer u een vergoeding krijgt) of zijn voor eigen rekening. Onder chronische zorg vallen o.a. therapie een beroerte, Parkinson en revalidatie na een operatie.

Eline Timans – Moes is onze geriatriefysiotherapeute en is aangesloten bij het geriatrie netwerk.


Thema door Anders Norén