Tri Fysio ☏ 0599-582235

Voor een snelle en accurate behandeling met of zonder verwijzing

FysiofitheidScan

Een test voor iedereen die om z’n gezondheid geeft!

Bewegen is gezond. Dat is bekend. Wat is nu gezond voor u? Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig om uw gezondheid te bevorderen? En hoe fit bent u eigenlijk? Het is goed om daarbij stil te staan.

foto Fysiofitness en fitheidsscan zaal Tri Fysio

Doe daarom de Fysiofitheidscan!

Het is een test voor iedereen. Écht iedereen. 

Of u nu wekelijks intensief sport of (nog) helemaal niets aan bewegen doet. Op basis van de resultaten van de Fysiofitheidscan krijgt u een persoonlijk advies. Als deskundige van ons dagelijks bewegen kan de fysiotherapeut aangeven hoe u op een eenvoudige manier aan uw gezondheid kunt werken.

foto stefan_van_der_veen Tri Fysio

Stefan van der Veen

Het gaat er vooral om dat u stilstaat bij hoe belangrijk een gezond lichaam is en wat u minimaal aan beweging nodig heeft. 

Wat houdt de Fysiofitheidscan in?

Leer uw fitheid kennen. 

De Fysiofitheidscan duurt ongeveer een half uur en bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Korte vragenlijst
  2. Conditie
  3. Kracht (naar keuze)
  4. Lenigheid (naar keuze)
  5. Coördinatie (naar keuze)
  6. Huidplooimeting
  7. Uitslag

U kunt thuis al beginnen. Na uw inschrijving ontvangt u alle benodigde informatie en een korte vragenlijst. De ingevulde vragenlijst neemt u mee naar de fysiotherapeut die bij u de Fysiofitheidscan afneemt.

Nadat de fysiotherapeut de vragen en antwoorden met u heeft doorgenomen, wordt u geïnformeerd over Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Vervolgens kunt u zelf ervaren wat deze norm inhoudt en wordt uw conditie getest. Hiermee wordt een basis gelegd voor een persoonlijk beweegadvies.

Afhankelijk van uw persoonlijke situatie en uw wensen wordt een aantal andere tests bij u afgenomen. Op deze wijze wordt een indruk verkregen van de kracht van uw spieren, uw lenigheid, uw vetpercentage en uw coördinatie.

Na afloop van de tests bespreekt de fysiotherapeut direct de resultaten met u en krijgt u een persoonlijk advies. Misschien bent u fitter dan u denkt, of moet u juist wat meer bewegen. Wat in elk geval zal meevallen, is het gemak waarmee u uw gezondheid kunt verbeteren. Daarvoor geeft uw fysiotherapeut u een aantal gerichte adviezen, die in het dagelijks leven eenvoudig uit te voeren zijn.

Waarom bewegen zo belangrijk is!

Het is goed om eens stil te staan bij het belang van bewegen. Regelmatig lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid.
Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie. Het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. En er is minder kans op overgewicht. Verder blijven uw botten langer sterk, de spijsvertering gaat beter werken. De kans op verstopping wordt kleiner en zelfs het risico dat u dikkedarm-kanker krijgt, wordt kleiner.

U voelt zich gewoon beter en energieker, kunt makkelijker ontspannen en bent beter bestand tegen stress.

Kortom, bewegen is goed! 

Bouw beweging in uw dagelijks leven in!

Met minimale inspanning werkt u al aan uw gezondheid. En dan hebben we het over lichaamsbeweging die u gewoon in uw dagelijks leven kunt inbouwen. Zoals: een eindje lopen, af en toe de fiets pakken in plaats van de auto, de trap nemen in plaats van de lift. Huishoudelijk werk, tuinieren, de hond uitlaten, dansen, zwemmen. Het maakt niet uit, als het maar in uw leven past.

Belangrijk is dat uw energieverbruik omhoog gaat. Dat hoeft niet noodzakelijk met sporten. Maar begin bij het begin.

Tijdens de Fysiofitheidscan ervaart u wat het betekent om aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te voldoen.

Meld u vandaag nog aan voor de Fysiofitheidscan!

Vul het contactformulier hier in:

Contactformulier

Of bel ons op: ☏ 0599-582235

logo Tri Fysio

Thema door Anders Norén