Tri Fysio ☏ 0599-582235

Voor een snelle en accurate behandeling met of zonder verwijzing

Valpreventiecursus

Zelfstandig en zeker op de been met de cursus In Balans.

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen.  Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam.  Met het beweegprogramma In Balans verbetert u uw spierkracht en evenwicht. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner.

Bovendien leert u nieuwe mensen kennen in uw wijk en verbetert uw algehele conditie, zodat u langer de dagelijkse dingen kunt blijven doen, zoals boodschappen en bezoekjes aan familie.

Praktische informatie

In Balans is een groepstraining en wordt gegeven door Ellen Smit.
De training duurt veertien weken en bestaat uit:

  • een informatiebijeenkomst (1,5 uur)
  • drie cursusbijeenkomsten
            (1x per week, 2 uur per bijeenkomst)
  • negen weken trainingsbijeenkomsten
            (1x per week een training van een 1,5 tot 2 uur).
             Incl. koffie/thee.

De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau.

Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi en zijn erop gericht om uw evenwicht en spierkracht te verbeteren.  U krijgt ook tips om hier thuis aan te werken.

Handig cursusboek

In het cursusboek kunt u de behandelde onderwerpen rustig nalezen. Alle oefeningen staan hierin duidelijk beschreven en worden in beeld gebracht met foto’s. Zo kunt u tijdens de cursusperiode de opdrachten thuis uitvoeren en na de cursusperiode de oefeningen gemakkelijk terugzien.

Deskundige begeleiding

Ellen Smit is onze gecertificeerde cursus leidster. Zij heeft bij Veiligheid NL de scholing gevolgd en succesvol afgerond. Naast cursus leidster is Ellen Smit algemeen fysiotherapeut, met de volgende specialisaties: Dry needling, ParkinsonNetwerk, Buurtzorg plus, Geïntegreerde Thuiszorg Therapie, Medical Taping.

Wat zijn de kosten?

Op dit moment zijn de kosten voor 2024 nog onduidelijk. Wilt u meer informatie hierover dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

Wanneer en waar?

De valpreventiecursus start meerdere keren per jaar in Ter Apel en/of Sellingen.
Minimaal aantal deelnemers per groep is 10.

Aanmelden en/of meer informatie neem contact met ons op voor de mogelijkheden 0599 58 22 35 of info@trifysio.nl

Tekst en foto’s Veiligheidnl.nl

plaatje logo Tri Fysio

Thema door Anders Norén