Tri Fysio ☏ 0599-582235

Voor een snelle en accurate behandeling met of zonder verwijzing

Vergoedingen

Fysiotherapie in 2023

Ieder jaar gaan bijna 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut vanwege aandoeningen aan hun spieren of gewrichten. De fysiotherapeut helpt hen te herstellen, de klachten zoveel mogelijk te verminderen of er zo goed mogelijk mee om te gaan. Maar hoe zit het met vergoedingen?

Aan deze zorg zijn kosten verbonden, kosten waarvoor u zich kunt verzekeren. Wees ook in dit jaar goed verzekerd voor goede zorg!

plaatje duim omhoog

Tri Fysio heeft contracten met alle zorgverzekeraars
Een goede aanvullende verzekering

Of u een aanvullende verzekering nodig hebt, hangt af van uw zorgbehoefte en het risico dat u loopt op een aandoening. U kunt klachten krijgen als gevolg van uw werk, een ongeluk, ziekte of door ouder te worden. Als u sport of intensief beweegt, hebt u een hoger risico dat u een blessure oploopt en fysiotherapie nodig heeft.

Het kan altijd gebeuren dat u onverwachts een beroep moet doen op de fysiotherapeut. Een aanvullende verzekering met voldoende fysiotherapiebehandelingen is dan geen overbodige luxe.

De maandelijkse premie voor een aanvullende verzekering voor fysiotherapie verschilt per verzekeraar en is afhankelijk van het pakket dat u kiest.

Geen verplicht eigen risico uit aanvullende verzekering

In de aanvullende verzekering geldt géén eigen risico voor fysiotherapie. Het eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering.

Bijna alle zorg uit de basisverzekering wordt eerst verrekend met het eigen risico. Dit kan voor fysiotherapie zijn, maar ook voor andere zorg. Hebt u eenmaal uw totale eigen risico betaalt, dan worden verdere nota’s door de zorgverzekeraar vergoed. Voor jongeren onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. Let op: het eigen risico betaald u elk jaar.

Tarieven

Kijk voor de tarieven op deze pagina.

Welkom zonder verwijzing
U kunt zonder verwijsbriefje van de huisarts een afspraak maken bij de fysiotherapeut bij u in de buurt. Wees ook in dit jaar goed verzekerd voor goede zorg: bekijk daarom uw polisvoorwaarden.
Extra
Voor uitgebreide informatie over vergoedingen van fysiotherapie  door de zorgverzekeraars zie  Zorgvergoeding.com.
plaatje logo Tri Fysio vergoedingen pagina

Thema door Anders Norén